Samen Wamel pleit voor meer woningen voor plan Wamelse Poort

Dorpsplatform Samen Wamel heeft een zienswijze ingediend voor het plan Wamelse Poort in Wamel. Samen Wamel staat positief tegenover het plan maar uit ook een aantal zorgen. De zorg van Samen Wamel betreft het aantal terug te bouwen woningen.

Van de huidige 39 woningen komen er maar 29 in eerste instantie terug. Dit terwijl de vraag naar met name eengezinswoningen in Wamel groot is. Dat blijkt uit het aantal reacties via Woongaard op woningen en uit onderzoeken van de provincie over de toekomstige woningbehoefte in de gemeente West Maas en Waal. Daarom pleit het dorpsplatform om gelijk de maximale variant van 34 woningen te realiseren, maar het liefst meer.


Bestuursleden Merijn Broeders en Sjaak Janssen stellen dat juist betaalbare huur- en koopwoningen nodig zijn in Wamel: "Dan wordt wonen in Wamel meer bereikbaar voor jeugd en jonge gezinnen. Deze groep draagt bij aan de leefbaarheid en het behoud van voorzieningen in ons dorp op de lange termijn." Verder wijzen ze op de hele ruime groenvoorziening aan de Kasteelstraat in het plan: "Dat is mooi, maar dat is ook ruimte die gebruikt kan worden voor het huisvesten van mensen, zoals dat nu ook al het geval is."

Samen Wamel vraagt ook om een snelle start van het plan. Er is nu veel leegstand en anti-kraakbewoning. Dat doet wat met de sociale samenhang van de wijk, volgens Samen Wamel. De zienswijze wordt behandeld bij het bestemmingsplan en is ook gestuurd naar de woningstichting De Kernen.

Alphen | Altforst | Appeltern | Boven Leeuwen | Dreumel | Maasbommel | Wamel

Webdesign & Development: Cross Media Creations © 2017 Dorpsplatformen West maas en Waal